Alkoholizmus Magyarországon

Alkoholizmus Magyarországon

Az alkoholizmus Magyarországon az egyik legnagyobb egészségügyi probléma. Habár az ivók tekintetében a világ ranglistán nem állunk elöl, viszont a májbetegségben történő elhalálozás terén már hazánk áll az első helyen…

Tovább
Alkoholista a családban

Alkoholista a családban

Hazánkban az alkoholizmus népbetegségnek számít, lakosságarányosan világelsők vagyunk, és minden 10. ember alkoholfüggő. (tovább…)

Tovább
kokain hatása

Kokain: A lelki függőség megjelenése

A kokain az egyik legerősebb pszichés függőséget okozó stimuláns drog. A kokain pszichés, lelki függőséget okozó hatása már korán, az első néhány használat után megmutatkozhat. (tovább…)

Tovább
Alkohol elvonási tünetek

Alkohol elvonási tünetek

Nagyobb mennyiségű rendszeres és éveken át tartó alkoholfogyasztás esetén alkohol elvonási tünetek lépnek fel. (tovább…)

Tovább
vásárlásfüggőség

Vásárlásfüggőség

A vásárlásfüggőség a viselkedési addikciók egyike, amikor az adott személy az ismételt vásárlás iránt érez függőséget. (tovább…)

Tovább
addiktológus kürti lászló

Mit csinál az addiktológus?

Az addiktológia a szenvedélybetegségekkel foglalkozó orvosi szakág, legismertebb területe az alkohol és drogfüggőség kezelése. Hogy mit csinál az addiktológus, illetve milyen típusú problémák esetén érdemes szakemberhez fordulni még kevésbé közismert,…

Tovább